Hieronder kunt u een aantal veelgestelde vragen en bijbehorende antwoorden vinden.

Om te beginnen

Tja, het bed… dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Wij zijn zelf fervent gebruikers van B&B’s. Bij één daarvan in Friesland sliepen we op een heerlijk bed. Het bleek van de Friese beddenfabrikant Avek te zijn. De keuze voor het bed in de Wielewaal is daarom dan ook op een boxspring van Avek gevallen, in de royale maat van 2.10 bij 1.80 meter.

Het ontbijt, óók heel belangrijk. Het is tenslotte een Bed AND Breakfast. U zal merken dat we hebben gekozen voor een opzet waarbij verspilling wordt tegengegaan. Het ontbijt is gevarieerd en dagelijks wisselend. Natuurlijk gezond én lekker, met een heerlijke cappuccino om de dag mee te beginnen. We maken onder andere gebruik van lokale- en streekproducten en soms ook producten uit eigen tuin! Zo komt een deel van ons brood van Stadsbakkerij Stevig Brood in Woerden.

Het ontbijt wordt tussen 8.30 uur en 9.30 uur (in het weekend een half uur later) op de kamer geserveerd. Bij mooi weer kan het ook op uw eigen terras.

Met dieetwensen en allergieën kunnen we natuurlijk rekening houden, maar meldt het ruim van te voren.

De kamer meet 5 meter bij 5,3 meter, een ruime 26m2 dus. Met een grootte van 4 meter bij 2 meter komt de badkamer uit op 8m2.

Naar / van de Wielewaal

Er zijn vele wegen die naar de Meije leiden, maar helaas niet per se met het openbaar vervoer. De dichtstbijzijnde treinstations zijn Woerden en Bodegraven. Door de weeks vertrekt daar vandaan vier keer per dag de buurtbus naar de Meije. Die stopt dan wel weer vlakbij de Wielewaal, maar om nou te zeggen dat we per openbaar vervoer goed bereikbaar zijn… Wel zijn we in de regel bereid gasten tegen een kleine meerprijs bij één van bovengenoemde NS-stations op te halen en weer af te zetten. Vooralsnog zijn de Corona-maatregelen hierin leidend.

NS-station Woerden beschikt over OV-fietsen en gewone huurfietsen. De Wielewaal is ongeveer een half uur fietsen vanaf station Woerden.

Met de auto of de fiets zijn we via meer of minder toeristische routes prima te bereiken. Klik daarvoor op deze Google Maps link. Met de motorfiets kan natuurlijk ook, maar dat past dan eigenlijk weer niet bij het stilte-karakter van de Meije (geruisloze toermotoren daargelaten). Ook geldt tot nader order dat motoren gedurende het weekend en op feestdagen van gemeentewege niet zijn toegestaan op de Meije.

Om met het laatste te beginnen: een verblijf in de Wielewaal is bedoeld om rustig en ontspannen te zijn, zonder gehaast. Daarom is de check-uittijd pas om 11.30 uur, met een uitloop tot 12.00 uur. Daarna moet alles in gereedheid gebracht worden voor de volgende gasten. De aankomsttijd is tussen 16.00 uur en 18.00 uur. Later kan in overleg. In de regel is het handig per app contact te houden over de verwachte aankomsttijd.

Natuurlijk. In overleg kunnen wij na uitchecken de bagage opslaan, zodat u die op een later moment kunt ophalen. In de regel zal dat tussen 16.00 uur en 18.00 uur zijn, wanneer we ook de volgende gasten ontvangen.

Om rekening mee te houden

Corona lijkt – gelukkig – al weer iets uit een ver verleden. Mochten er toch weer strengere maatregelen nodig zijn, dan volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Mocht één van ons toch onverhoopt Covid-19 hebben, dan zullen wij u vragen of u de reservering wilt laten doorgaan. Van onze gasten verwachten wij hetzelfde. Overigens is in deze gevallen de annulering kosteloos en vindt desgewenst volledige restitutie plaats. Het heeft echter onze voorkeur de reservering te verplaatsen naar een latere datum, maar die keuze is uiteindelijk aan de gasten.

Zoals de boer zijn klompen bij de deur uitdoet, zo vragen wij van onze gasten hun schoenen – net als wij – binnenshuis uit te doen (aangepast orthopedisch schoeisel natuurlijk uitgezonderd). Er staat bij de voordeur een bankje (met schoenlepel!) voor het makkelijk uit- en aandoen van uw schoenen en een rek voor het opbergen ervan. En mocht u sloffen willen: vraag er even naar, dan stellen wij die graag beschikbaar.

Daarover kunnen we kort zijn: huisdieren zijn niet toegestaan; we hebben ze zelf ook niet. Een uitzondering vormen natuurlijk begeleidende hulphonden: deze zijn van harte welkom.

Ongelukjes kunnen gebeuren. Wel even melden, zodat we kunnen kijken welke oplossing het beste past.

Nee, onze boerderij is een rookvrije omgeving. Dat geldt ook voor het terras.

Spelregels

Even op een rij:

  • Er geldt een minimumverblijf van twee nachten.
  • Uw reservering is definitief als wij 50% van de betaling op onze rekening hebben staan.
  • De overige 50% betaalt u vóór aankomst via de bank. Ook kunnen we u ter plekke een tikkie of betaalverzoek sturen, of kunt u het restant bedrag per PIN-betaling voldoen.
  • U kunt tot één week van tevoren kosteloos annuleren. Daarna wordt de aanbetaling van 50% niet gerestitueerd, tenzij we de kamer in de tussentijd alsnog aan een ander kunnen verhuren.

Overige vragen

Na het ontbijt wordt het bed desgewenst rechtgetrokken en worden vuile spullen verwijderd. Vanwege het belang dat we aan duurzaamheid hechten wordt het linnengoed na vier dagen verschoond. Mocht u dat toch eerder wensen, laat het even weten. En later mag natuurlijk ook!

De boerderij heeft glasvezel en dus supersnel gratis WiFi. Daarnaast is er op de kamer een Samsung TV met een keur aan zenders. U kunt via Bluetooth muziek op een JBL-speaker afspelen. Indien daarvoor geschikt, kan uw smartphone draadloos worden opgeladen.

Die afweging kunt u op basis van onderstaande informatie misschien zelf het beste maken. Onze boerderij heeft brede deuren en kent geen drempels. Wel is het omgeven door grindpaden. Bij de voordeur is een opstap, die voor sommigen mogelijk een obstakel vormt. De badkamer heeft vooralsnog geen handgrepen, maar kan op verzoek voorzien worden van een douchestoel en een steunrek voor het toilet.

We zijn geen ‘klimaatdrammers’, maar ons wel bewust van de impact van ons handelen op het milieu. We hebben ons best gedaan de boerderij bij de herbouw energieneutraal te maken en hebben ook aan andere duurzaamheidsaspecten aandacht besteed. De ene keer is dat beter gelukt dan de andere, maar het houdt ons bezig. We hopen dat ook onze gasten hun steentje bijdragen, bijvoorbeeld door niet onnodig veel licht te laten branden of heel lang onder de douche te staan: geniet, maar douche met mate 😉.

En over duurzaamheid gesproken: uw e-bike kan kosteloos opgeladen worden en uw plug-in hybride of elektrische auto tegen betaling aan de laadpaal gelaafd.